Tarta cu piersici si crumble

de Ina in Dulciuri, 27 Noi 2013 | 4471 vizualizari

 

Multumesc, Timea, penntru reteta de aluat! >:D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat de tarta:

  • 125 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece

Umplutura:

  • 4 piersici mari, coapte
  • 1 lingura gris
  • 1-2 linguri cu zahar zahar
  • o lingurita rasa scortisoara
  • un praf de vanilie de Bourbon

Pentru uns tava :

  • o lingurita un topit
  • un plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si crumble:

Mixam untul cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut ,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.  Adaugam apa si faina  si incepem sa framantam aluatul  pana incorporam si toata faina. 

Invelim aluatul in folie alimentara si pastram  la frigider cca  o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Din aluat vom pastra o parte pentru crumble.

Restul de aluat il vom intinde intr-o foaie rotunda pe care o vom aseza in  vasul de tarta uns cu unt si tapetat cu faina, avand grija ca cca 1-2 cm din aluat sa acopere peretii vasului. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Spalam si feliem piersicile. Presaram pe aluat o lingura de pesmet, peste care vom aseza in spirala, pe fundul vasului, feliile de piersica. Presaram peste piersica 1-2 linguri de zahar si scortisoara macinata  si  praf de vanilie de Bourbon.

Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial piersicile. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici pe care le asezam peste fructe .

Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 30-35 minute.

Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca , apoi o  putem  felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si caise