Va invit sa incercati o tarta delicioasa si foarte usor de preparat.
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat, si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.
Topesti untul intr-o tigaie si adaugi legumele si usturoiul pisat. Amesteci cu o lingura de lemn si adaugi somonul taiat bucati (dupa ce ii scoti oasele). Adaugi rozmarin, sare si piper dupa gust si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 5-10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia.
Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc, cu o furculita.
Intre timp, razi cascavalul, il adaugi peste compozitie si amesteci.
Torni legumele peste aluat si adaugi deasupra ouale mixate bine cu smantana si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos. Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.