Tarta cu Spanac

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2012 | 4257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 g de spanac
  • 400 g de branza telemea
  • 150 g de fulgi de migdale
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 150 g de praz
  • sare, piper
  • 50 ml de smantana lichida
  • ulei
  • susan alb si negru
  • 250 g de faina
  • 125 g de unt
  • 2 oua
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu Spanac:


Se pune faina intr-un castron de dimensiuni mijlocii, se va adauga untul taiat cubulete, oul si sarea si se va framanta, acesta va fi baza noastra pentru tarta.Aceasta compozitie o vom da la cuptor 30 de minute. In acest timp vom pune uleiul intr-o cratita si vom adauga ceapa pe care o vom sota incet la foc mic.Daca avem spanac proaspat il spalam, curatat si il punem la fiert, daca spanacul este congelat se va decongela, scurge de apa si se va pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce spanacul va fi fiert, se va scoate si se va lasa sa se scurga de apa dupa care il vom toca marunt.

Peste ceapa din tigaie vom adauga si usturoiul si vom lasa la foc mic, dupa care vom adauga spanacul tocat, lasam sa se soteze bine, dupa care adaugam branza rasa pe razatoarea mare si ouale si amestecam energic, asezonand cu sare si piper. Cand este aproape gata se adauga si smantana si se mai lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se lasa in asteptare.

Vom lua o alta tigaie in care vom trage fulgii de migdale fara ulei.Dupa ce am teminat si aceasta operatiune vom scoate migdalele si in aceeasi tigaie vom adauga doua cubulete de unt si vom trage la tigaie prazul cat sa se-nmoaie.

Scoatem aluatul de tarta din frigider si il intindem intr-o forma de 30 cm diametru, intepam aluatul si dam la cuptor la 180 grade, 15-20 de minute, dupa care vom scoate si aranjam dupa cum urmeaza: punem un strat de spanac, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, acoperim cu spanac, adaugam migdalele peste si deasupra punem un alt strat de spanac iar deasupra prazul. Din aluatul ramas facem un grilaj care il asezam peste tarta noastra. Batem un ou si ungem bridele si presaram deasupra susan alb si negru alternand culorile dupa care dam la cuptor la 180 grade Celsius, aproximativ 35 de minute.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si iaurt