Spanacul asociat cu branza de capra este o combinatie foarte buna.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/tarta-quiche-cu-spanac-si-branza-de.html
Spalati si curatati de tije spanacul. Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l. Incalziti cuptorul la 180 ° C.
Prajiti baconul într-o tigaie cu un pic de ulei si cu ceapa curatata si tocata. Colorati 10 minute, adaugati spanacul scurs si tocat. Puneti ardeiul rosu taiat bucatele si reveniti impreuna timp de 5 minute. Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul.
Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat) si cascavalul ras. Se pune compozitia cu spanac pe fundul unei formei de tarta unsa cu unt. Varsati deasupra ouăle cu smântâna. Decorati cu branza de capra taiata rondele fine, ierburi aromate si cu lamele de ardei. Coaceți timp de 25 minute. Lasati un pic sa se raceasca, taiati si serviti.