Tarta cu visine

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 9810 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Aluat 
  •  225 gr.faina
  • 150 gr. unt
  • 75 gr.zahar 
  • 1 albus  praf sare 
        Umplutura :
  • 1 plic budinca vanilie 
  • 1 galbenus 
  • 3 pliculete gelatina rosie - tort gelee dr.oetker 
  • visine din compot sau cirese 300 gr.
  • 1 lgta esenta vanilie 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Am topit putin untul la MW si l-am amestecat cu zaharul.
Adaugam si faina si framantam bine.
Albusul il batem bine cu un vf.sare si il adaugam peste compozitie, mai framantam putin.
Se lasa aluatul la frigider pt. 30 minute, invelit in folie plastic.
Apoi se intinde foaia, se pune in tava unsa cu unt, intepam cu furculita si coacem cca 20 minute.
Pregatim budinca cfm instructiunilor de pe plic (eu am pus doar 400 ml.lapte ca sa iasa mai tare + lgta de esenta vanilie) si adaugam in ea si galbenusul.
Umplem tarta cu cu budinca fierbinte, o lasam putin la racorit, punem visinele/ciresele si la sfarsit gelatina si dam la rece (gelatina se face exact cum scrie pe pliculet)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si glazura de capsuni