Tarta iepuras cu spanac

de oanapl in Mancare copii, 12 Apr 2017 | 3838 vizualizari

 

Am pregatit aceasta tarta in urma cu cativa ani, special pentru fetita mea care a fost foarte incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g spanac
  • 1 varf piper
  • 5 oua
  • sare
  • 1 varf nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta iepuras cu spanac:

Pui faina intr-un vas si adaugi untul topit, oul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da, pentru minim 30 minute, la frigider.

Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi 4 oua batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucsoara. Amesteci bine, pana se omogenizeaza compozitia.

Intinzi aluatul in foaie subtire si il pui in tava pentru copt tapetata cu ulei si faina. Torni  ¾ crema de branza cu spanac peste aluat si asezi decupatorul in forma de iepuras in mijloc. Torni restul de crema de branza pe langa forma de iepuras, iar in interiorul acesteia, pui un ou.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru circa 50 minute, la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos si se intareste albusul oului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta iepuras cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]