Tarta "Martisor"

de lia maria in Prajituri, 8 Mar 2012 | 4691 vizualizari

 

La multi ani tuturor domnisoarelor si doamnelor cu ocazia zilei de 8 MARTIE !

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml suc natural de rodie
  • 100 g zahar
  • ½ lingurita colorant rosu
  • 150 g margarina topita
  • Pt umplut:  
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pt décor  
  • Ciocolata rasa (eu am folosit bomboane cu fondant)

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta "Martisor":

Intr-un vas incapator, cernem  faina cu praful de copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat zaharul si colorantul si la final margarina topita si racita. Framantam un aluat nelipicios, pe care-l dam la frigider pentru 30 minute.

Pregatim o forma, in cazul meu si pentru ca este o tarta cu dedicatie, am folosit forma de inima, o ungem cu unt si o tapetam cu faina.

Pe masa de lucru intindem aluatul ajutandu-ne de sucitor si tapetam tava, radicand aluatul si pe margini.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute, la foc mediu, apoi lasam la rece.

Intre timp punem gelatina la hidratat. Separat ,batem frisca tare, adaugam zaharul, extractul de vanilie si branza dulce. Incalzim gelatina pana devine transparenta (fara sa o fierbem), o lasam putin la racit, apoi o incorporam in amestecul de frisca cu branza.

Umplem tarta, decoram cu ciocolata si dam la rece pentru 60 minute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta "Martisor"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]