Tarte Tatin (de post)

de Rocsi in Prajituri, 13 Dec 2012 | 5330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 mere potrivite
  • 7 linguri zahar
  • 50 gr margarina la pachet
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 300 gr aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin (de post):

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Merele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem felii nu foarte groase si le stropim cu zeama de lamaie.

Intr-o cratica punem zaharul si il caramelizam. Peste adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem un fel de caramel, iar la final punem zaharul pudra cu pastai de vanilie.

Intr-o tava punem merele, apoi turnam caramelul uniform. Presaram peste mere coaja rasa de portocala.

Pe masa de lucru punem putina faina, asezam aluatul si il intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult. Luam foaia pe sucitor si o intindem peste mere. Lipim aluatul si de marginile tavii, o intepam cu furculita din loc in loc, apoi o introducem in cuptorul incins.

Cand aluatul are o culoare aurie, scoatem tarta din cuptor. O lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.

Sa aveti pofta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

Rocsi 1

14.12.2012, 21:39

Da Mirela de post

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:32

Am tot mâncat prin restaurante. Trebuie să o încerc și acasă! Mulțumesc pentru rețetă!

Rocsi 1

16.12.2012, 23:40

Ce ma bucur ca iti place Satisfy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin cu gutui