Tataki de pastrav somonat

de Catalina L in Pastrav, 11 Apr 2020 | 2597 vizualizari

 

O reteta gatita in stil japonez. Am mancat la restaurant si am vrut sa reproduc.
Tataki ( „lovit” sau „bătut”) înseamnă o tehnică pentru prepararea peștelui sau a cărnii în bucătăria japoneză. Peștele (sau carnea) este taiat bucati, apoi marinat în oțet, soia etc  și asezonat cu ghimbir (care este zdrobit și redus la o pastă, de unde si etimologia numelui). Tehnica a fost dezvoltată de Sakamoto Ryōma, un samurai din secolul al XIX-lea. 
Tare bun !
 https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/tataki-de-pastrav-somonat.html

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati file de pastrav roz
  • 30 g de ghimbir proaspat
  • 1 lingura de sos japonez mirin
  • 1 lingura de otet
  • 2-3 linguri de sos soia
  • sare marina, piper
  • 1 lingura ulei de susan + 2 linguri ulei
  • seminte susan , lin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tataki de pastrav somonat:

Indepartati pielea.

Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare.

Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui.

Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul. Puneti piper si amestecati bine.

Am pus totul intr-un sac de congelat si lasat sa marineze 3 ore la rece.

Puneti semintele de lin si de susan in 2 farfurii.

Scoateti pestele si uscati-l cu un prosop de gartie.

Dati-l pe ambele parti prin seminte.

Incalziti uleiurile intr-o tigaie.

Reveniti pestele 2 minute la foc rapid pe fiecare parte.

Totul depinde de cum doriti gatirea lui.

Luati-l din tigaie si taiati-l bucati.

Serviti cald.

L-am servit cu salata verde 'sucrine' prajita un pic, cu salata de varza si salata de sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tataki de pastrav somonat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

13.04.2020, 16:29

Interesanta reteta !!! Merge la favorite

Panacris 1

14.04.2020, 16:55

dantes 1

17.04.2020, 10:55

Interesant!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit in unt