Tiramisu reteta cu aroma de portocala

de Bucataras Dragos in Prajituri, 30 Iun 2009 | 5381 vizualizari

 

Tiramisu reteta cu aroma de portocala

 

INGREDIENTE

  • 15 piscoturi
  • 285 ml cafea , proaspat preparata
  • 4 linguri de zahar tos
  • 500 gr de mascarpone
  • 2 batoane de vanilie
  • 140 ml de vin santo sau sherry dulce
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 100 gr de ciocolata neagra de foarte buna calitate(70 % cacao)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu aroma de portocala:

Tiramisu reteta cu aroma de portocala

Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm , si aranjati pe ea piscoturile , asezandu-le unele peste altele . Indulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnati cafeaua peste piscoturi , avand grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit ; piscoturile vor incepe sa absoarba cafeaua . In acest rastimp , puneti crema mascarpone intr-un bol si bateti-o impreuna cu restul de zahar.

Crestati in lung batoanele de vanilie si puneti semintele in bolul cu mascarpone , pastrand cojile pentru a face zahar vanilat. Bateti in continuare , adaugand vinul santo sau sherry-ul.Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocale , apoi turnati restul de zeama peste piscoturi . Intindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata ( sau taiati-o fasiute fine). Presarati prajitura cu coaja de portocala rasa fin si tineti-o la frigider pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (4)

Bucataras Dragos 1

30.06.2009, 16:06

nu ma supar alina accept comentariile pozitive si negative.

boscodina 1

30.06.2009, 16:49

un tiramisu in zilele caniculare este desertul perfect . cateodata e musai nevoie de "obisnuit" , de "comun"

Bucataras Dragos 1

30.06.2009, 17:50

corect

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate