Tobite sau Roata carului

de vic in Prajituri, 10 Ian 2012 | 28579 vizualizari

 

Intrucat va urmaresc de aproximativ 2 ani, inspirandu-ma din minunatele dvs retete... m-am gandit ca ar fi timpul sa va rasplatesc!... cu o reteta ce nu am regasit-o pe acest site. Imi voi cere scuze anticipat pt forma nu tocmai originala a prajituricilor.
Am "facut cunostinta" pt prima data cu Tobitele la o buna prietena din Sibiu... ca mai apoi sa gasesc pe internet o oarecare asemanare a retetei sub numele de "roata carului"... acum.... fiecare alege forma mai potrivita a numelui in functie de "prezenarea artistica" a produsului finit.

 

INGREDIENTE

  • pentru bezele :
  • 5 albusuri
  • 300 gr zahar
  • pentru crema
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri de ness/cappuccino + 1 lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • 3 linguri pline cu faina
  • 150ml de lapte
  • 80 gr unt frecat cu 50 gr zahar
  • 250 gr  nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tobite sau Roata carului:

Crema : Se amesteca galbenusurile, zaharul, praful de ness sau cappuccino, cacao, vanilia, faina si laptele. Se pun la foc mic si se amesteca foarte bine, ca sa nu existe cocoloase, pana la rezultarea unei budinci. Dupa ce "budinca" s-a racit se va aduga untul frecat cu zahar si 150 gr de nuci. Crema se va tine la frigider cat timp se vor coace bezelele.

Bezele: se bat albusurile cu putina zeama de lamaie, un varf de sare si zaharul cu mixerul la viteza cea mai mare pana devine o spuma consistenta.

Se formeaza bezelele in tava si se baga-n cuptorul preincalzit la foc mic cu usa intredeschisa putin.

Asamblarea "rotilor": se lipesc cate 2 bezele cu crema si se tavalesc marginile in nuca macinta ramasa!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tobite sau Roata carului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

gabriela_aysondu 1

13.11.2013, 09:49

La multi ani!!!

ianculubita 1

13.11.2013, 11:15

LA MULTI ANI!!

Bunica 1

13.11.2013, 17:01

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert saraberne