Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 20 Oct 2010 | 7563 vizualizari

 

Ce nu te invata sa faci nevoia , dar si graba ..... numai bunatati , simple dar gustoase . Trebuia sa fac ceva sa nu necesita multa manopera , sa fie gustos-satios si nu in ultimul rand cu ce aveam la indemana .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne  vita
  • 1 kg carnat afumat de porc ,de casa
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe albe
  • 3 cepe rosii
  • 4 gogosari
  • 1 lingura cu varf de boia rosie de ardei
  • sare 
  • 100 ml bulion de rosii
  • patrunjel verde 
  • 1 lingura de cimbru tocat
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati:

ceapa si ardeii se curata si se spala . Ceapa taiata cuburi , gogosarii taiati fasii se calesc in putin ulei .

se adauga carnea de vita in prealabil spalata si taiata cuburi + boiaua de ardei . Se prajesc impreuna cu grija sa nu se arda . Se pun 2 cani de apa ,sare , cimbru si patrunjel tocat si se fierb sub capac aproximativ 45 min .

spre sfarsitul fieberii cand carnea de vita e patrunsa se adauga carnatul taiat bucati , si bulionul de rosii [ daca e necesar in timpul fieberii se mai pune putina apa ]. Lasati sa scada pana se formeaza un sos consistent .

serviti cu mamaliguta fierbinte si cu muraturi preferate , eu am avut castraveti murati .                       

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

ceapa multa si ardeiul din belsug dau gustul bun la o tocana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

21.10.2010, 17:56

vai cum arata

lilik 1

21.10.2010, 18:29

ce bun....eu vreau doar putin carnat

elena1988 1

08.02.2011, 13:40

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci