O minunatie ,merita sa incercati,nu ve-ti regreta
Se curata ardeiul sau gogosarul se taie feliute subtiri
Ceapa se taie pestisori.
Morcovul se taie rondele subtiri.
Orezul se fierbe separat pe jumatate.
Se amesteca ardeiul,ceapa,morcovul si orezul , se pun toate la calit cu uleiul ,sare ,foile de dafin,piper si foile de dafin,se fierb la foc potrivit amestecand din cand in cand.Bulionul sau pasta de tomate se pune spre sfarsit ,dupa care se mai fierbe 1/2 ora ,tot atunci se pune si zaharul
Se fierb aproximativ 2-3 ore
Se pun in borcane spalate si uscate in cuptor
Se pune tocana in borcanele fierbinti si se infileteaza cu capac ,dupa care se pun la dunt uscat adica intre paturi(eu asa le pun de ani de zile)si este super buna ,si garantata ca nu se stica,asta daca capacele sant bine stanse.Dupa 2-3 zile cand borcanele s-au racit se scot si se pun pe raft in camara sau in pivnite