Tocana haiduceasca

de Bunica in Pui, 24 Sep 2010 | 23520 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista de bucate traditionale . Mi-a placut si am pus-o in practica, putin modificata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. pulpa  de vita(piept de pui)
  • 3-4 cepe
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei
  • 100 ml. suc de rosii
  • 5 catei de usturoi
  •  1 adrei iute ( dupa gust)
  • 200 ml. vin rosu
  • 2 linguri boia iute
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • verdeata
  • 3 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana haiduceasca:

Cureti ceapa, o toci si o calesti usor impreuna cu carnea de vita taiata cubulete, pana se rumeneste usor. Se adauga apa calda(200 ml.) si lasi sa se inabuse putin. Tai ardeiul fideluta, iar rosiile cubulete. Le pui peste carne, dupa care torni sucul de rosii si vinul. Condimentezi dupa gust,adaugi usturoiul taiat marunt si lasi sa fiarba inabusit. La sfarsit presari verdeata si continui sa inabusi timp de 2 minute . Cand e gata , servesti tocana cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

eu am folosit piept de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana haiduceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]