Tocanita de calamari

de cristeena20 in Fructe de mare, 1 Mar 2020 | 4303 vizualizari

 

Reteta asta o fac destul de des si mereu schimb ceva la ea-de data asta am gatit-o in vasul meu preferat-tajine. Dar se poate face in orice tigaie-cratita cu capac. 

 

INGREDIENTE

  • Calamari (500 gr)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 adei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie bine coapta
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sos picant
  • sare, piper, boia iute, curry
  • ulei de masline
  • foaie de dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • concentrat -supa fructe de mare
  • coriandru proaspat
  • Garnitura:
  • 1,5 cani orez basmati
  • 3 cani apa
  • sofran (cucurma)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de calamari:

Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite;

Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la prajit putin in ulei de masline-sa nu fie foc prea mare a se arde.

Cand s-a inmuiat, adaugam rosiile cubulete si lasam sub capac sa se inmoaie; adaugam sare, piper, boia, curry, foaie de dafin, sos picant si usturoi tocat marunt; 

Adaugam calamarii si amestecam apoi turnam pasta de rosii si apoi dupa 3 minute vinul. Lasam sa scada si apoi punem putina supa -concentrat de fructe de mare. Acoperim si lasam sa fiarba.

Cand e moale si sosul potrivit de redus aduagam coriandru proaspat si stingem.

Servim alaturi de orez cu sofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de calamari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de peste si fructe de mare