Tocanita de cartofi cu carne de iepure

de Andra_Constantinescu in Iepure, 10 Mar 2016 | 10773 vizualizari

 

Daca iepurasul nu era asa grasut, era perfecta mancarea asta.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure;
  • sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • 5-6 boabe de piper negru;
  • 3 frunze de busuioc verde;
  • o cracuta de rozmarin verde;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • apa;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o radacina de patrunjel;
  • o tija de apio;
  • jumatate de ardei gras;
  • 1 kg cartofi;
  • putin maghiran uscat;
  • putin busuioc uscat;
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • o foaie de dafin;
  • 2-3 fire de patrunjel verde.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu carne de iepure:

Iepurele se transeaza in  5 bucati, apoi se spala, se da cu sare si se presara cu boia si se pune la fiert in 300 ml apa, cu boabele de piper, busuiocul, rozmarinul si uleiul. Mai tarziu, se mai adauga circa 1 l de apa pentru a fierbe carnea.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja si se spala.

Tija de apio se spala si se taie in 2-3 bucati mari.

Jumatatea de ardei se curata de seminte si se spala.

Toate aceste legume se pun peste carne, dupa ce aceasta a fiert pe jumatate, si se completeaza cu apa, cat sa acopere totul. Se fierb putin, iar intre timp cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Se adauga, apoi, si acestia impreuna cu putina sare si se mai completeaza cu apa daca este necesar. Se lasa sa fiarba.

Daca vi se pare ca este prea multa grasime lasata de carnea de iepure, aceasta se poate elimina, alegand-o de pe deasupra mancarii cu o lingura.

Spre final, cand toate au fiert, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, putin maghiran si busuioc si o foaie de dafin si se mai fierbe mancarea putin. Se opreste apoi focul si se pun 2-3 fire de patrunjel verde (spalat si tocat).

Puteti zdrobi 2-3 cartofi pentru a face mancarea un pic mai groasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]