Tocanita de ciuperci cu aripioare de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 10 Aug 2014 | 15690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 6-8 aripioare de pui
  • 300 ml supa de pui
  • 2 linguri cu bulion/suc de rosii
  • ardei gras rosu/verde/galben
  • 2 cepe uscate
  • un morcov
  • 2-3 rosii
  • sare dupa gust
  • cateva frunzulite de busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu aripioare de pui:

Rumenim usor aripioarele de pui.

Adaugam legumele tocate marunt si le calim pana ce devin translucide.

Taiem ciupercile in cuburi mici si le punem peste aripiaorele de pui, adaugand si supa.

Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba totul pentru 30 de minute aproximativ.

Saram dupa gust, adaugam bulionul/sucul de rosii si continuam fierberea pentru inca 10-15 minute (cat sa se lege sosul format).

Dupa ce luam vasul de pe foc, presaram busuiocul tocat.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Optional, se pot adauga si 2-3 catei de usturoi.

2

Ciupercile le-am curatat de coaja si le-am fiert pentru 10 minute, inainte de a le adauga in preparatul propriu-zis.

3

Este o tocanita minunata, servita alaturi de mamaliguta :) mai ales!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu pui in sos de vin alb