Tort

de ionela84 in Torturi, 11 Apr 2013 | 3644 vizualizari

 

Chiar daca e un tort simplu a fost facut cu mare drag pt un pitic ce a intrat rapid in inima mea

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Pt crema:

  • frisca
  • 4 portocale
  • 5 kiwi
  • 4 banane
  • 1 mar

Pt sirop:

  • 3linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Pt blat:se separa ouale,albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat  batand continuu pana ce spuma devine consistenta.Separat se bat galbenusurile ,apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor,praful de copt si vanilia.

Compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana ce creste si se rumeneste frumos(aprox20 min).
,dupa ce s-a racit putin se taie in 3 foi egale si se insiropeaza .

Siropul:incalzesti apa adaugi zaharul si mesteci pana ce se topeste ,iei de pe foc si adaugi cateva picaturi de esenta de rom .
Asezam prima foaie pe paltou si punem o parte din frisca si apoi fructele taiate cubulete procedam la fel si cu celalate 2 foi dar avem grija sa ne ramana frisca si pt ornat

La sfarsit am imbracat tortul cu fisca ramasa am ornat  cu fructe si  margarete (dr Oetker)si ornamente aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort "Napoleon"