De ziua mea ma gandeam ca tort sa fac, ca mie nu-mi plac cele cumparate si am optat pentru unul simplu.Ca decoratiuni am facut trandafiri din pasta de lapte praf numai ca mi-a iesit cam tare aluatul si nu mi-au iesit cum ar trebui.Sotul meu a fost foarte surprins cand m-a vazut facand florile pentru ca era pentru prima oara cand faceam asa ceva.
pentru crema
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul,esenta,coaja rasa de portocale si se mixeaza bine pana devin albicioase,dupa care se adauga albusurile si se amesteca cu o lingura sau cu o paleta de jos in sus,usor sa nu se lase compozitia.Intr-o strecuratoare am amestecat faina cu cacao si praful de copt,cerneam putin peste compozitie,amestecam si tot asa pana am terminat cu faina.Am luat o oala mare,sa iasa un tort strasnic,l-am uns cu ulei si l-am tapetat cu faina,am pus amestecul si l-am dat la cuptor cam 30-35min la 180grade si faceti testul cu scobitoarea.L-am lasat sa se raceasca si l-am taiat in trei parti.
Crema este de fapt smantana mixata pana devine frisca,amestecata cu zahar,esenta si zaharul vanilat.
Montarea:se insiropeaza fiecare parte cu visinata,se pune jumatate din crema,fructe de padure,blat,crema ,blat si se orneaza cu frisca din cele 350g smantana si se presara ciocolata rasa.
Pofta buna.