Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!

de ionela2682 in Torturi, 29 Iun 2011 | 7537 vizualizari

 

Da,da ..iata si reteta cu numarul 2oo..si cum nu merita sa fie o reteta banala am pregatit un tort dorind cu ardoara sa incerc metoda de infasurare a unui tort in ciocolata...iata ce a iesit::

 

INGREDIENTE

  • pt blat ,tava 26 cm:
  • 7 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 5-6 lg ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 600 ml lapte
  • 3 lg amidon +3 lg faina
  • 6-7 lg zahar
  • 200 g unt
  • cacao
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 4 lg zadar
  • 1 1/2cana apa
  • Decor:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!:

-Blatul:

-se mixeaza albusurile bine cu putina sare,se adauga zaharul,mixam pana obtinem bezeaua

-adaugam faina cu praful de copt si omogenizam

-galbenusurile se amesteca cu uleiul,turnam peste bezea...omogenizam incet compozitia ,turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina

-coacem pana trece testul scobitorii

CREMA:

-3oo ml lapte +zaharul se vor pune la fiert
-in restul de lapte se va dizolva faina amestecata cu amidonul

-aceasta compozitie o vom turna peste laptele cald,amestecand continuu,tinem pana se ingroasa

-lasam la racit

-in untul la temperatura camerei se va adauga cate o mica cantitate din crema racita mixanduse dupa fiecare adaugare

-adaugam si cacaoa dar si esenta de rom dupa gust

siropul

-zaharul se caramelizeaza ,se adauga apa si se lasa sa se dizolve complet

Asamblare

-blatul se va taia pe orizontala in 3 felii

-fiecare felie va fi insiropata si unsa cu crema

-intregul tort se va imbraca  in crema de cacao iar marginea am imbracat-o in ciocolata topita intinsa pe hartie de copt si rulata in jurul tortului.

-deasupra se pudreaza cu cacao.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (44)

Lau 1

01.07.2011, 16:33

felicitari

Ligia Bxl 1

15.07.2011, 21:46

ce bine arata felicitari si la mai multe draga noastra

Angelina_Elena 1

13.06.2012, 14:52

un tort superb!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
tort crema de zahar ars