Tort ciocolatos

de Catalinaflorea in Torturi, 18 Mar 2015 | 4683 vizualizari

 

L-am facut pentru ziua mea anul trecut(19 ani).Am mai avut o pagina pe bucataras dar am pierdut-o,asa ca am sa il postez din nou.E cel mai ciocolatos tort pe care l-am mancat,nu numai crema ci si blatul e plin de ciocolata fina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 300g zahar
  • 250g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 85 g cacao
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua mari (3 daca sunt mai mici)
  • 250 ml smantana sau iaurt gras
  • 120g unt topit
  • 250 ml cafea cu lapte (sau cacao cu lapte)
  • Pentru crema:
  • 400g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 200ml smantana lichida (frisca lichida)
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

In bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua, amestecam bine. La final punem cafeaua cu lapte si amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o turnam in mod egal in cele 2 tavi pregatite. Coacem blatul 20-25 min sau pana trece testul scobitorii. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca la temperature camerei, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam peste noapte.

Tocam ciocolata si o punem intr-un vas mare. Intr-o craticioara punem frisca, zaharul, mierea si untul. Aducem pana la punctual de fierbere, pana cand untul e topit complet si frisca e fierbinte. Turnam peste ciocolata, lasam sa stea 2 minute, apoi amestecam cu telul pana avem o crema lucioasa si toata ciocolata e topita. Dam la frigider peste noapte, iar dimineata nu ne ramane decat sa umplem tortul si sa il imbracam in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800