Tort Martisor

de susu in Torturi, 2 Mar 2010 | 5075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 6 oua
  • 1 si ½ cana de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 mana de stafide
  • Cateva liguri de cognac
  • Esenta de rom
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ cana ulei
  • 1 plic crema de ciocolata de la dr oetker
  • 3 linguri de cacaoa
  • 1 mana de nuci
  • Putina coaja de portocala
  • Crema:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri de unt
  •   Frisca:  
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic praf intaritor frisca
  •  Insiropat:  
  • 1 ceasca de cafea
  • Cateva patratele de ciocolata
  • Esenta de rom
  • Cognac    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Martisor:

Blatul:

 

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, un praf de sare si coaja de portocala. Se adauga galbenusul  la albus, se pune praful de ciocolata, cacaoa cernuta, faina in ploaie, nucile, praful de copt stins cu otet si stafidele hidratate in rom si cognac. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.

 

Crema:

 

Se prepara budinca conform insructiunilor. Peste budinca se adauga ciocolata topita la bain marie si se amesteca pe baie de aburi. Daca este prea moale se mai adauga 1 lingura d efaina. La mine nu a fost cazul. La sfarsit se adauga untul. Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu cafea strecurata. Se bate frisca si se pune cu crema peste primul blat insiropat in cercuri concentrice: unul de frisca si unul de crema.Se pune celalalt blat insiropat si se imbraca torul in restul de crema. Se niveleaza un rand de frisca deasupra si se orneaza dupa preferinta. Culoarea roz am obtinut-o din sfecla iar cea galbena am avut-o déjà pregatita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu afine si zmeura