Tort Martisor

de susu in Torturi, 2 Mar 2010 | 5686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 6 oua
  • 1 si ½ cana de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 mana de stafide
  • Cateva liguri de cognac
  • Esenta de rom
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ cana ulei
  • 1 plic crema de ciocolata de la dr oetker
  • 3 linguri de cacaoa
  • 1 mana de nuci
  • Putina coaja de portocala
  • Crema:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri de unt
  •   Frisca:  
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic praf intaritor frisca
  •  Insiropat:  
  • 1 ceasca de cafea
  • Cateva patratele de ciocolata
  • Esenta de rom
  • Cognac    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Martisor:

Blatul:

 

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, un praf de sare si coaja de portocala. Se adauga galbenusul  la albus, se pune praful de ciocolata, cacaoa cernuta, faina in ploaie, nucile, praful de copt stins cu otet si stafidele hidratate in rom si cognac. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.

 

Crema:

 

Se prepara budinca conform insructiunilor. Peste budinca se adauga ciocolata topita la bain marie si se amesteca pe baie de aburi. Daca este prea moale se mai adauga 1 lingura d efaina. La mine nu a fost cazul. La sfarsit se adauga untul. Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu cafea strecurata. Se bate frisca si se pune cu crema peste primul blat insiropat in cercuri concentrice: unul de frisca si unul de crema.Se pune celalalt blat insiropat si se imbraca torul in restul de crema. Se niveleaza un rand de frisca deasupra si se orneaza dupa preferinta. Culoarea roz am obtinut-o din sfecla iar cea galbena am avut-o déjà pregatita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]