Pentru blat se bat albusele spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si se pun galbenusurile, praful de copt dizolvat cu zeama de lamaie si la urma faina.Se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit timp de 20-25minute.
Pentru crema se pun pe foc ouale amestecate cu laptele si faina pana se ingroasa se ia de pe foc si se adauga ciocolata, cacaua si esenta de rom.Se lasa la racit si apoi se amesteca cu margarina.
Pentru sirop se caramelizeaza zaharul pana are o culoare maronie apoi adaugi apa si lasi sa fiarba cateva minute pana se dizolva zaharul, tragi de pe foc si adaugi esenta de rom.Se lasa la racit. Frisca se bate cu mixerul pana se intareste.
Blatul de tort se taie in doua pe verticala si inca in doua pe orizontala obtinand 4 blaturi de tort patrate.Fiecare blat se insiropeaza cu siropul de zahar si se umplu foile cu crema de ciocolata.Se decoreaza cu frisca si bombonele decorative.