Tot de la Gaby ,cred ca tot ce face Gaby o sa fac si eu de acum inainte :)))))
Blat:
Mousse de ciocolata alba
Mousse de afine:
Mousse de ciocolata:
Decor:
Blat :
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana s-au intarit.
Am adaugat galbenusurile ,zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.
Am tapetat o tava in forma de inima (25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 15 minute .(testul scobitorii)
Am lasat blatul la racit si intre timp am pregatit cremele.
Mousse de ciocolata alba:
Am topit ciocolata alba cu cei 60 ml frisca lichida apoi am lasat-o la racit.
Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute ,am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste ciocolata.
Frisca am mixat-o pana s-a intarit.
Am adaugat 2 linguri din frisca peste ciocolata si am amestecat usor.
Am combinat apoi restul de frisca cu ciocolata topita.
Am adaugat ciocolata tocata si am amestecat usor.
Am tapetat o tava in forma de inima cu folie.
Am pus crema de ciocolata alba si am nivelat.
Am dat crema la congelator pana am preparat mousse-ul de afine.
Am pus afinele pe foc impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si 3 linguri de apa pana s-au inmuiat.(8-10 minute)
Am pasat afinele apoi le-am trecut prin sita .
Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute ,am topit-o si am adaugat-o piureului de afine.
Frisca am mixat-o pana s-a intarit apoi am adaugat piureul de afine racit si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.
Am intins mousse-ul de afine peste mousse-ul de ciocolata alba si l-am dat din nou la congelator .
Mousse de ciocolata:
Am topit ciocolata pe baie de aburi .
Am adaugat apa fiarta si am amestecat energic pana am obtinut o crema fina.
Am adaugat galbenusul,coniacul apoi am lasat ciocolata la racit.
Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute ,am topit-o si am adaugat-o peste ciocolata.
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana au devenit spuma.
Am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
Separat am mixat frisca pana s-a intarit.
Am adaugat peste ciocolata albusurile spuma si frisca amestecand usor cu un tel.
Am pus mousse-ul de ciocolata peste mousse-ul de afine si am nivelat.
Am acoperit tortul cu blat si folie.
Am dat tortul la congelator pentru 1 ora sau peste noapte in frigider.
Am rasturnat tortul pe un platou si am indepartat folia apoi l-am decorat cu ciocolata topita si afine.