Tort cu ciocolata si caramel

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 6685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 300 gr unt, plus pentru uns
  • 300 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • 85 gr pudra de cacao
  • 225 gr faina
  • 225 ml iaurt
  • Pentru crema si decor
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr lapte condensat
  • 100 gr ciocolata cu caramel, tocata marunt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si caramel:

Pentru a prepara Dulce de Leche, se pune laptele condensat intr-un borcan cu capac si se inchide bine (daca laptele este din tub).Se pune intr-o oala, se toarna apa in oala pana ce ajunge sub capacul borcanului si se lasa sa fiarba timp de 3 ore, adaugand apa cand scade.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt o tava rotunda de 23 cm diametru.Se bate untul cu zaharul pana devine cremos.Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare, apoi se adauga praful de copt, cacaoa si 75 gr faina.Se mixeaza bine, apoi se adauga jumatate din cantitatea de iaurt si se amesteca.Se adauga faina si iaurtul ramase, alternanadu-le si amestecand totul pana s-a omogenizat.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata cu o lingura.Se da la copt 40-55 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Se lasa blatul sa se raceasca 5 minute in forma, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema, se bate frisca cu 2 linguri Dulce de Leche.Se taie blatul in jumatate, pe orizontala.Se pune o jumatate de blat pe farfuria de servire, se unge cu o jumatate din cantitatea de frisca, apoi se unge cu restul de Dulce de Leche .Se aseaza deasupra a 2-a jumatate de blat, se unge cu frisca ramasa si se decoreaza cu bucatele de ciocolata cu caramel.

Tortul se pastreaza la rece pana cand este gata de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu nuca