Tort cu crema caramel si ciocolata

de Adele in Torturi, 19 Iun 2014 | 5990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat crocant:
  • 100 gr alune.
  • 200 gr biscuiti simpli.
  • 75 gr unt.
  • Crema caramel:
  • 100 gr zahar.
  • 250 ml frisca lichida.
  • 50 gr unt
  • 1 ou.
  • Crema ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 250 ml frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Pregatim crema de caramel: Punem intr-o oala zaharul si il lasam sa se topeasca pana devine caramel ,avem grija sa nu se arda, intr-un vas amestecam oul si cu 2 linguri de frisca lichida. Cand zaharul s-a topit punem untul si amestecam bine. Dam la o parte si punem oul cu frisca continuam sa amestecam pana se ingroasa putin, dam la o parte si lasam la racit.

Batem frisca bine si cand caramelul s-a racit le amestecam dupa care crema o punem la frigider.

Pregatim crema de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi si cand se raceste o amestecam cu frisca batuta.Dupa care o punem la rece.

Mixam alunele si biscuiti i punem intr-un vas ,untul il punem la topit si apoi il turnam peste biscuiti amestecam bine si punem in forma de tort ,presam bine formand un strat si il punem la rece.

Dupa cateva minute turnam prima crema si lasam 5 minute la rece.

Dupa care turnam si a doua crema.Lasam totrul pentru cel putin 2 ore in frigider.

 

TIPS-URI

1

Cand il serviti puteti pune si inghetata deasupra sau fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post, cu ciocolata