Tort cu crema de mascarpone

de Miha in Torturi, 10 Oct 2009 | 17445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 230 g faina
  • 1/2 lingurita parf de copt
  • 40 g Nesquik
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone:

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul. Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 15-20 minute.

Se pun pe un gratar la racit.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece si ciocolata. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget). Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. Incorporam si frisca batuta cu restul de zahar.

Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara si incepem asamblarea tortului.

Crema o impartim in 2 parti egale. Prima parte o turnam in tava, nivelam si acoperim cu primul blat. Procedam intocmai si cu cea de-a doua parte.

Sigilam bine tava si dam la frigider pentru cateva ore.

Pentru decor batem frisca bine cu zahar vanilat. Cel de-al treilea blat il taiem in 16 triunghiuri, din care am folosit doar 14, ca am avut niste pofticiosi prin zona. :))

Marginea tortului o imbracam in frisca. Cu restul de frisca spritam 14 moate pe care le vom acoperi cu triunghiurile de blat.

Pudram cu zahar si cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Miha 1

17.10.2013, 10:13

Daca iti plac blaturile insiropate il poti insiropa. Cu sirop de zahar ars, cu cafea... cu ce-ti place

MOKUSKA 1

22.05.2014, 19:30

ce bun e

babi5 1

19.12.2014, 13:47

Super bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Arici pogonici