Un mini-tortulet facut pentru Matei, care e fan capsuni...
Capsunile se taie felii, se pun intr-un vas pe aragaz impreuna cu mierea. Cand mierea s-a topit, cratita se ia de pe foc si se adauga gelatina, se amesteca si se lasa la racit.
Biscuitii se sfarama si se amesteca cu unt, dupa care se pun intr-o forma cu fund detasabil si se preseaza bine pentru a forma blatul. Se pune forma pentru 10 minute in frigider.
Crema mascarpone se amesteca cu capsunile si cu smantana, apoi se toarna compozitia in forma de tort si se pune la frigider la racit pentru cel putin doua ore, pentru a se intari. Acum depinde cata rabdare au amatorii de desert... :)
Pentru decor am pregatit 3 capsunele, le-am taiat felii, le-am pus impreuna cu putina miere de albine pe foc si le-am lasat doar cat sa se inchege nitel sosul. Dupa ce s-a racit binisor, am aranjat cu grija feliile de capsuni deasupra tortului si am turnat sosul pe deasupra, in asa fel incat sa ocupe toata suprafata.
Cand am desfacut forma sosul s-a prelins peste margini cat sa le imbrace si sa te imbie.
Prea mult nu a mai rezistat in frigider, asa ca l-am asezat pe un platou si l-am sacrificat...