Tort cu frisca, iaurt si fructe

de cristinutanicolita in Torturi, 6 Ian 2017 | 4585 vizualizari

 

Bunătăți pentru colindători! 
Fetitele mele iubesc torturile si prajiturile cu fructe. Cand avem o aniversare sau pofta de un tort, le auzi: vin tort cu fructe, nuuu cu ciocolată ca este prea dulce! Deci cum să nu le faci poftele cand vor mai multe fructe si mai putin zahar?! :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 1 praf de copt
  • Mousse:
  • 500 ml frisca
  • 300 g iaurt gras
  • 1 cana visine fara sâmbure
  • 1 cana capsuni din compot
  • 6 foi gelatina
  • 4 lg zahar pudra (facultativ)
  • esenta de vanilie.
  • Pt ornat:
  • stelute si bomboanele de zahar
  • jeleuri.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca, iaurt si fructe:

Dam drumul la cuptor. 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul, galbenusurile. Punem si faina cu praful de copt amestecând cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava dreptunghiulară detasabila si coacem blatul la foc mediu cca. 15 min. 

Crema:  Punem gelatina la inmuiat in siropul de la compotul de capsuni. 

Batem frisca si adaugam zaharul pudra (dacă dorim), adaugam iaurtul, esenta si mixam. Adăugăm fructele si gelatina topită si mixam.

Blatul racit il insiropam cu compot de capsuni, punem crema si il băgăm la rece până a doua zi sau macar 3-4  ore.

Ornam după imaginatie. 

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400