Acest tort nu este o noutate, dar este o deliciosenie!
Reteta m-a fascinat de cand a postat-o Mirela (miremirc). Ii multumesc mult de tot ca a impartasit-o cu noi. :)
Reteta a suferit cateva modificari, dar acest tort merita fiecare gram depus pe noi :))
Punem untul la topit. Intre timp, macinam biscuitii la robot. Adaugam untul topit peste biscuiti si formam o pasta pe careo intindem uniform intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Asezam bomboanele in cerc si le presam putin in pasta de biscuiti. Dam forma la frigider.
Punem la topit ciocolata alba pe bain marie si dupa ce s-a topit, dam deoparte.
Gelatina o punem la hidratat in apa si o lasam cam 10 min.
Laptele de cocos se pune la fiert cu zaharul si dupa ce a fiert , se adauga lichiorul. Se ia de pe foc si apoi se adauga gelatina si se amesteca bine,bine.
Crema de mascarpone se amesteca cu crema de branza si cu ciocolata alba. Apoi, se toarna usor compozitia de lapte de cocos peste crema si se amesteca pana la omogenizare.
Se scoate forma de copt din frigider si se toarna usor compozitia de crema peste biscuiti.
Atentie! Este posibil ca bomboanele sa se ridice in compozitie, nu va temeti, le puteti presa usor inapoi.
Dati la frigider pentru cateva ore bune si apoi presarati deasupra nuca de cocos sau migdale macinate si turnati un topping de ciocolata neagra topita.
Cu un cutit udat cu apa, decupati de jur imprejurul formei si scoateti inelul. Va aparea un tort foarte frumos.