Tort cu mousse de ciocolata

de ralu_ca in Torturi, 30 Noi 2014 | 17549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat de tort
  • 240 g ciocolata amaruie
  • 300 g frisca
  • 3 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 60 ml apa fierbinte
  • cateva visine din compot
  • zeama de la compot de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Am inceput sa pregatesc mousse-ul de ciocolata

Intr-o cratita cu apa fiarta am pus un bol de sticla in care am asezat ciocolata rupta bucati, la foc mic si amestecand din cand in cand. Cand este topita am dst deoparte si am turnat apa fiarta si am ametecat cu un tel foarte bine pana cand am aobtinut o crema omogena.

Albusurile le-am batut spuma peste care adaug putin cate putin zaharul, pana obtinem o spuma tare si ferma.

Am batut frica pana se intareste bine cu ajutorul telului.

In bolul cu ciocolata adaug albusurile si amestecam cu telul cu miscari ample, pana se incorporeaza bine totul, apoi adaugam frisca pana obtinem un mousse delicios.

Am introdus la frigider, pana am pregatit blatul, adica l-am taiat obtinand 3 bucati.

Blatul este cel cu reteta http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-66801.html, pe care l-am facut cu cateva ore inainte.

Am insiropat primul strat, am pus crema cateva visine, blat, crema, visine, blat insiropat si crema, imbracand tortul. Deasupra am sfaramitat putina ciocolata si am "imprastiat-o"

L-am introdus la frigider si a2a zi este delicios de servit.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Wild Pavlova