Pentru crusta, untul moale l-am mixat cu fructoa, apoi am adaugat galbensurile si iaurtul. La final am pus sucul si coaja de lamaie, am adaugat 200 gr faina si bicarbonatul de sodiu si am obtinut un aluat destul de moale. Am lasat aluatul la frigider timp de 1 ora. In acest interval de timp aluatul s-a intarit. Pe planul de lucru presarat cu faina am intins o foaie de aluat. In tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina am pus foaia de aluat si am imbracat peretii tavii si chiar am lasat aluatul sa depaseasca putin nivelul tavii.
Am lasat la rece aluatul si am pregatit blatul cu migdale. Allbusurile le-am mixat pana cand s-a format o spuma tare, am adaugat cream of tartat si pe rand cele 2 linguri de fructoza. Am pus la final migdalele si faina si am amestecat cu grija.
Am pus spuma cu migdale peste aluatul din tava si am pus in cuptor la 180 grade Celsisus.
Cand marginile crustei si blatul cu migdale au inceput sa se coloreze usor, am scos din cuptor si am lasat sa se raceasca in tava. Prunele le-am taiat in jumatati si le-am scos smaburii. Zaharul brun l-am caramelizat, apoi am adaugat prunele. Dupa foarte putin timp am adaugat vinul si batonul de scortisoara, am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba incet.
Dupa 5 minute am inlaturat capacul, am intors prunele si am lasat sa fiarba pana cand s-a evaporat lichidul aproape in totalitate. Imediat am pus prunele deasupra blatului de migdale si am presarat apoi si sosul rezultat. Pentru crema am pus la fiert orezul in 500 ml apa. Cand orezul a fost fiert am adaugat agar agar-ul, fructoza si semintele de jumatate pastaie de vanilie. Am pasat orezul cu ajutorul blender-ului.
La crema de orez am adaugat 2 pere curatate de coaja si seminte si am pasat inca o data crema. A treia para am taiat-o bucatele mici pe care le-am incorporat in crema cu orez.
Smantana am mixat-o pana cand am obtinut frisca pe care am adaugat-o la crema de orez. Am amestecat bine pentru omogenizare. Crema aceasta am pus-o peste prunele caramelizate. Am lasat la frigider peste noapte. Pentru ornamente am topit zaharul, apoi am turnat de o hartie de copt si am intins cu o furculita, cat era cald inca. Am desfacut de pe hartie zaharul ars si l-am rupt in bucati nu prea mici. Pentru oglinda de caramel am topit zaharul brun. Cand zaharul a capatat culoarea aramie, am adaugat sucul de portocala si am lasat sa fiarba pana cand s-a topit zaharul ars. Am adaugat apoi agar agar-ul si am mai fiert timp de 1 minut. Cu o lingura am pus incet, incet acest sirop deasupra cremei de pere. S-a intarit destul de repede si s-a format o pelicula aramie foarte frumoasa.
Am decorat cu bucatelele de zahar ars.