O dulce nebunie, simfonie, poezie...este unul din deserturile preferate ale copilariei...
Am preparat crema de vanilie, am amestecat ouale cu zaharul, apoi faina si laptele cu vanilia, apoi am pus laptele pe foc, si am adaugat amestecul de ou . Facem crema pe foc mic amestecand tot timpul pana se ingroasa. Dupa 5-6 minute oprim focul si lasam crema la racit.
Punem intr-un vas mai maricel, smantana pe foc, adaugam aromele, apoi in ea topim untul, zaharul si ciocolata. Nu fierbem trebuie doar sa infierbantam pana se dizolva zaharul si se topeste untul. Cand aproape s-a racit adaugam crema de vanilie racita si punem totul la un blender cu picior, sau cu rabdare amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.
Punem intr-o forma de tort( eu am folosit una dreptunghiulara, un strat de biscuti apoi un strat de crema si alternam pana ce ultimul start il vom avea cu crema de ciocolata.
Nucile si migdalele pe care le-am rasnit le vom presara pe toata suprafata. Tortul este bun de mancat dupa minim 6 ore...asta pentru cine sta bine cu rabdarea...si pofta mare desigur!