Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara

de Alinutza80 in Torturi, 8 Mai 2013 | 4502 vizualizari

 

Acest tort l-am facut ieri pentru ziua mea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca maruntita cu cutitul
  • Pentru umplut:
  • 10 mere mari(in functie de cat de mare este cratita)
  • miez de nuca sferturi
  • gem de prune acrisor
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • Pentru crema:
  • 200 gr ciocolata menaj amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • floricele de ciocolata
  • Pentru uns cratita:
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara:

Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se presara zaharul tos. Merele se curata de coaja si li se scoate miezul, apoi se pun in cratita deja pregatita, dupa care se umplu cu gemul amestecat cu nuca, apoi se presara scortisoara.

Se baga la cuptor pentru apoximativ 25-30 min(pana se caramelizeaza zaharul si merele incep sa se inmoaie).

Intre timp pregatim blatul: batem albusurile spuma impreuna cu putina sare, se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat si apa minerala, apoi galbenusurile unul cate unul, uleiul si treptat faina amestecata cu praful de copt.

Cand merele sunt gata, se rastoarna blatul peste ele si se da din nou la cuptor pentru 35 minute la 180 grade. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se rastuarna pe platou.

Facem siropul: se fierb toate ingredientele si se lasa la racit.

Pentru crema: se pune frisca lichida intr-un vas, se rupe ciocolata si se adauga peste frisca, apoi se pune vasul pe foc pana la topirea ciocolatei amestecand continuu, dupa care se da la rece.

Restul de frisca se bate cu mixerul si se foloseste la ornat.

Cand s-a racit, se mai amesteca cu mixerul pana capata o consistenta cremoasa.

Tortul se insiropeaza cand s-a racit, apoi se imbraca in crema si se orneaza cu frisca si cu floricele de ciocolata.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere