Nu va povestesc cum a fost sa ating cioco, dar tortul a iesit excelent!
Am prestat doua, unul pentru acasa, unul pt parintii mei .
Se spala, se curata merele si se taie cuburi (nu aruncati cojile sau cotoarele)
Se pun intr-o forma de copt, se presara putin zahar brut si scortisoara multa si cateva cubulete de unt. Se dau la cuptor cam 15 min, timp in care pregatim blatul.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat iar, se adauga faina si la sfarsit pesmetul si turnam peste merele rumenite usor si dam iar la cuptor pentru vreo 40 min.
Intr-un vas, punem vreo 4 lg zahar brut si 500 ml apa si cotoarele si cojile de mere si punem la fiert ca sa obtinem un sirop. Dupa ce a fiert, lasam la racit si dupa ce s-a racit, eu am pus si doua linguri de miere.
Batem smantana pana obtinem frisca, adaugam putin zahar pudra si batem iar, dam la frigider pana finalizam tortul.
Dupa ce s-au racit toate, insiropam blatul cu sirop, mai presaram un pic de scortisoara si stafide, imbracam in frisca si radem putina ciocolata deasupra sau punem bomboane cioco; dam la rece pt cateva ore.