Tort de sarlota

de Giana in Torturi, 25 Mai 2014 | 12483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g lapte praf
  • 200 ml apa
  • 3 plicuri gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida (300 ml pt compozitie, 200 ml pt decorat)
  • fructe pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarlota:

Gelatina se pune intr-o cratita cu apa si se lasa 15 minute sa se hidrateze.

Se pune cratita la foc mic, se adauga zaharul, laptele praf, ouale, vanilia si se amesteca cu un tel pana ajunge in punctul de fierbere. Se incearca sarlota cu degetul si daca este foarte fierbinte se opreste focul si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se bate frisca si se amesteca cu sarlota.

Jumatate de compozitie se lasa simpla iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao.

Pentru a servi mai usor, in loc de blat am asezat cativa biscuiti in forma pentru tort. De jur imprejur am ornat cu jumatati de caspusi peste care am varsat cele doua compozitii de sarlota.

Sarlota trebuie sa stea in frigider cateva ore ca sa se intareasca, dupa care poate fi ornata cu frisca si fructe dupa bunul plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (26)

Ligia Bxl 1

26.05.2014, 15:17

o bunatate

mirela0911 1

27.05.2014, 15:11

frumos tort!

Giana 1

27.05.2014, 16:15

Multumesc fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]