Tort Diplomat

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 13 Oct 2011 | 12391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi pentru sampanie
  • lichior de capsuni pentru a trece piscoturile prin ele
  • pt crema:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de smântână
  • 2 plicuri gelatină
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • piersici din compot
  • Pt ornat:
  • frisca
  • cirese din dulceata
  • portocala
  • trandafiri din Sugus
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine. Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde, pana se ingroasa crema, dupa care dam la racit. Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema. Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine si dam pentru 10 min la frigider.

Dupa care tapetam forma in care am copt blatul cu folie, peste care vom pune crema, fructele taiate cubulete si inca un strat de crema, apoi vom pune piscoturile date prin lichiorul de capsuni si strangem usor folia la capete. Dam forma pentru cateva ore la frigider.

Cand crema s-a inchegat bine, rasturnam tortul pe un platou printr-o miscare ferma.

Ornam cu frisca, portocala, pe care am taiat-o tringhiuri, trandafirii din sugus, cateva cirese din dulceata, iar moatele verzi sunt facute din fisca in care am bagat sirop de menta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure si crema mascarpone