Tort diplomat cu trandafiri

de Bucataras in Torturi, 11 Apr 2009 | 20646 vizualizari

 

Am pregătit un tort diplomat pe pat de pişcoturi de şampanie. L-am ornat cu frişcă şi decoraţiuni formate din ciocolată topită, apoi am adăugat florile făcute în casă, din caramele. A fost delicios”, este textul care a insotit fotografia trimisa de bucatarasul Catalin!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 450g zahar
  • 250 ml lapte
  • 5 pachete gelatina (50 g)
  • 250 g piscoturi
  • 2 pachetele intaritor de frisca
  • fructe
  • 1000 ml frisca lichida hulala
  • esenta de portocale
  • o ciocolata primola amaruie (57 % cacao)
  • o punga de bomboane gumate sugus
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu trandafiri:

 

Se bat ouale spuma, dupa care se amesteca cu zaharul, cu esenta de portocale si cu laptele. Se pun la fiert pe foc mic pana se formeaza o “ciulama”. Se da la rece. Gelatina se dizolva in apa calduta, aprox 300 de ml , dupa care se pune pe foc mic pana devine lichida. Se bat 700 ml de frisca lichida cu mixerul dupa care se da la rece.

 

Dupa racire “ciulamaua” se amesteca cu frisca pana la incorporare. Dupa aceea se adauga gelatina dizolvata. Compozitia formata se amesteca cu fructe taiate bucatele mai mici si puse la scurs intr-o strecuratoare.

 

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau de plastic. Deasupra compozitiei se pune un rand de piscoturi. Se da tortul la rece. Se lasa pana a doua zi. Se rastoarna pe un platou, se desprinde folia si se orneaza cu restul de frisca ( in care s-a adaugat intaritor) dupa preferinte. Formele de ciocolata cu care se decoreza se realizeaza prin topirea ciocolatei primola pe bain- marie si realizarea de diferite forme pe hartie de copt. Acestea se introduce in congelator pentru 30 de minute dupa care se aseaza pe tort impreuna cu trandafirii din sugus. Dupa preferinte se pot adauga perle de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea