Tort Diplomat (de Pasti)

de Gicuta in Torturi, 14 Apr 2015 | 6789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crema:
  • - 5 oua mari
  • - 300 g zahar
  • - coaja de portocala
  • - 2 plicuri gelatina
  • -1 cutie ananas
  • -500 ml frisca lichida
  • Ingrediente blat:
  • - 4 oua
  • - 4 linguri faina
  • - 4 linguri zahar
  • - 4 linguri ulei
  • - coaja de lamaie si esente
  • - 1/2 plic praf de copt (optional)
  • - un praf de sare
  • Pentru ornat:
  • -250 ml frisca lichida
  • - bomboane colorate
  • - 1 iepuras de ciocolata
  • - colorant alimentar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat (de Pasti):

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de  pe foc si se adauga gelatina ,care a fost inmuiata 15-20 minute in 150 ml apa rece..Cand se raceste,se adauga 500 ml frisca (batuta) si ananasul taiat cubulete.

Blat :Albusurile se bat spuma cu praful de sare,si se adauga in ploaie zaharul.Se adauga galbenusurile,uleiul,coaja de lamaie, esentele si faina in care am amestecat praful de copt,inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma(20 cm diametrul) cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 minute.Cand se raceste se taie in doua.

Asamblare: Forma in care am copt blatul, se imbraca in folie alimentara( punga de plastic), se aseaza jumatate din crema, apoi se pune o foaie de blat care  se insiropeaza cu suc din compotul de ananas.Se continua cu cealalta jumatate de crema si cealalta foaie de blat, insiropat. Se da la frigider cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat (de Pasti)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de portocale si vanilie