Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga gelatina ,care a fost inmuiata 15-20 minute in 150 ml apa rece..Cand se raceste,se adauga 500 ml frisca (batuta) si ananasul taiat cubulete.
Blat :Albusurile se bat spuma cu praful de sare,si se adauga in ploaie zaharul.Se adauga galbenusurile,uleiul,coaja de lamaie, esentele si faina in care am amestecat praful de copt,inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma(20 cm diametrul) cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 minute.Cand se raceste se taie in doua.
Asamblare: Forma in care am copt blatul, se imbraca in folie alimentara( punga de plastic), se aseaza jumatate din crema, apoi se pune o foaie de blat care se insiropeaza cu suc din compotul de ananas.Se continua cu cealalta jumatate de crema si cealalta foaie de blat, insiropat. Se da la frigider cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza.