Tort "Kinder Pinguin"

de Lavinia in Torturi, 8 Dec 2012 | 14367 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 70 g miere
  • 50 ml lapte
  • 50 g gris fin
  • 50 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri lapte condensat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 1 plic gelatina alimentara
Stratul de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 40 ml frisca lichida
Glazura/Decor:
  • 150 g ciocolata
  • 40 ml frisca lichida
  • 50 g fasii de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Kinder Pinguin":

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar,zaharul vanilat,galbenusurile,uleiul,mierea,laptele si cacaua amestecata cu grisul,faina si praful de copt cernute.

Tapetam o tava 26 cm diametru cu folie/hartie de copt si coacem 2 blaturi timp de 15-20 min fiecare(testul scobitorii)

Pentru crema batem frisca, nu foarte tare ,cu zaharul vanilat,apoi adaugam mierea si laptele condensat.

Hidratam gelatina timp de 5 min in apa rece apoi o punem pe foc,o topim(atentie sa nu fiarba) si o adaugam cremei.

Punem 1/2 din crema peste blat si dam la rece 30 de min pana se intareste putin.

Apoi adaugam ciocolata topita si racita,restul de crema si celalalt blat.

Dam la rece pentru 2 ore apoi il glazuram si decoram cu fasii de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mary_irl 1

12.12.2012, 00:52

Maine chiar fac tortu asta de ziua mea fac 27 de ani 12 12 12 . Va multumesc pt aceasta reteta minunata !!!

Lavinia 1

12.12.2012, 08:16

Cu mare drag!La multi ani,multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi

mary_irl 1

12.12.2012, 16:09

Multumesc la fel... Pwp

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu cappuccino si mascarpone