Tort Pavlova, cu nuci caramelizate

de _Alina_ in Torturi, 6 Apr 2013 | 6949 vizualizari

 

Va place Pavlova? Eu o ador pur si simplu, o divinizez. Drept urmare de fiecare data cand ma aleg cu albusuri mai multe, sfarsesc prin a face desertul acesta irezistibil. Probabil stiti ca, de regula, Pavlova se umple/orneaza cu fructe proaspete, am zis sa schimb putin "traditia" si sa fac din miezul de nuca o vedeta. ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 144 g albus
  • 300 g zahar brun pudra
  • 1 lgt otet
  • 1 lg rasa amidon
  • 3 lg rase cacao
  • 20 g ciocolata amaruie
  • un praf de sare
  • Miez de nuca caramelizat:
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g miez de nuca jumatati
  • Crema:
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 2 lgt zahar pudra
  • 100 g miez caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova, cu nuci caramelizate:

Blat

1. Preincalzim cuptorul  la 140°C.

2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

3. Se incorporeaza apoi zaharul pudra, cate o lingura odata, si mixam pana cand se topeste inainte de a mai adauga. Mixati pana cand compozitia se inatreste, iar cand scoateti mixerul se formeaza varfuri.

4. Incorporam otetul cu ajutorul mixerului in compozitie. 

5. Amestecam amidonul cu cacoa si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule prin miscari  cat mai putine. In final inglobam si ciocolata razuita.

6. Punem 1/2 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc cu diametrul de 20 cm (!!!poate ar trebui sa faceti cercul cu diametrul mai mic decat cel facut de mine, pentru ca la copt s-a mai latit). Restul compozitiei o punem intr-un poche si formam o bordura inalta.

7.  Reducem temperatura la 120°C, introducem tava in cuptor timp de o ora. Oprim apoi focul si lasam tava in cuptor inca o ora cu usa intredeschisa.

Caramel:

Punem apa impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc mijlociu amestecand din cand in cand. Stim ca e gata caramelul cand lichidul s-a ingrosat si si-a schimbat culoarea de la  transparent la auriu. La final punem miezul de nuca in caramel, mai intai jumatatile (cele 50 g) le amestecam cu caramelul ca sa se acopere bine apoi le scoatem pe o hartie de copt (acestea vor ramane pentru decor). Punem si restul de nuci, le dam prin caramel bine si le scoatem pe hartia de copt, dupa ce s-au racit  zdrobim/taiem cele 100 g miez caramelizat.

Crema:

1. Batem 200 g smantana cu 1 lgt zahar pudra pana cand capata volum. Inglobam miezul de nuca caramelizat tocat in  compozitie.

2. Batem restul de frisca cu restul de zahar pana cand creste in volum.

Asamblare:   

Punem pe blatul de bezea mai intai frisca cu miez caremelizat. Deasupra punem frisca batuta  si jumatatile caramelizate de miez de nuca.

S-aveti pofta!

TIPS-URI

1

Miezul de nuca a fost copt 5-10 minute in cuptor inainte de a-l carameliza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova, cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pavlova