Turta Dulce

de Lina24 in Prajituri, 23 Dec 2015 | 5275 vizualizari

 

"pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g zahar brun
  • 125 ml apa
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • sare
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 1 varf lingurita ghimbir macinat
  • 5 cuisoare
  • Glazura
  • 2 albusuri
  • 150 zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
Portii: 65
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta Dulce:

Intr-o cratita se pun 2 linguri de zahar brun la caramelizat .

Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga apa rece si se lasa in continuare pe foc pana se dizolva caramelul.

Cand acesta este dizolvat se adauga si restul de zahar si mirodeniile (dupa fierbere nu uitati sa scoateti cuisoarele ).

Cand lichidul fierbe luati vasul de pe foc si puneti 150 g faina in ploaie si mestecati energic apoi dati la rece .

Restul de faina se pune intr-un castron impreuna cu sarea,bicarbonatul,oul si apoi se toarna si lichidul cu mirodeniile. Se framanta bine pana devine un aluat usor elastic. Din care se formeaza bilute care se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180'*C aproximativ 20 min.

Glazura :

Se bate albusul spuma tare cu putina sare apoi se adauga zaharul si apa firbinte

Se decoreaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta Dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]