Turte dulci

de - Andreea - in Dulciuri, 17 Oct 2014 | 9478 vizualizari

 

By Miha >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip '00'
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 gr drojdie uscata
  • 250 ml lape
  • 2 linguri ulei
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte dulci:

Punem intr-un bol faina cernuta si adaugam zaharul,sarea si drojdia . Amestecam bine ingredientele. 

Separat punem la foc mic laptele pentru a se incalzi ( trebuie sa fie caldut si NU  fierbinte) si il amestecam cu uleiul. 

Adaugam laptele putin cate putin peste faina si incepem sa framantam . 

Dupa framantare trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios . Daca aluatul este prea dur adaugati lapte .Daca este insa prea moale mai adaugati faina . 

Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit la loc cald pentru cel putin o ora .

Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a scoate aerul. 

Impartim aluatul in bucati mici .

Luam fiecare bucata si o intindem cu mana . O prajim pe ambele parti in ulei bine incins si scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Procedam astfel cu toate bucatile de aluat .

Cand s-au racit , le pudram cu zahar pudra ( optional ) 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma adaugati coaja rasa de lamaie in aluat :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajiturele whoopie