Turte dulci

de - Andreea - in Dulciuri, 17 Oct 2014 | 9907 vizualizari

 

By Miha >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip '00'
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 gr drojdie uscata
  • 250 ml lape
  • 2 linguri ulei
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte dulci:

Punem intr-un bol faina cernuta si adaugam zaharul,sarea si drojdia . Amestecam bine ingredientele. 

Separat punem la foc mic laptele pentru a se incalzi ( trebuie sa fie caldut si NU  fierbinte) si il amestecam cu uleiul. 

Adaugam laptele putin cate putin peste faina si incepem sa framantam . 

Dupa framantare trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios . Daca aluatul este prea dur adaugati lapte .Daca este insa prea moale mai adaugati faina . 

Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit la loc cald pentru cel putin o ora .

Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a scoate aerul. 

Impartim aluatul in bucati mici .

Luam fiecare bucata si o intindem cu mana . O prajim pe ambele parti in ulei bine incins si scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Procedam astfel cu toate bucatile de aluat .

Cand s-au racit , le pudram cu zahar pudra ( optional ) 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma adaugati coaja rasa de lamaie in aluat :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]