Udon

de Mitinita in Paste, 8 Sep 2011 | 6635 vizualizari

 

Udon sunt pastele japoneze care au o textura alunecoasa,sunt putin grosute si delicioase,ca de nu gasesti sa le cumperi te apuci si le faci...chiar daca esti la mii de km de tara soarelui rasare.
Mare mi-a fost surpriza sa vad ca nici nu e greu de facut,mai ales ca am avut indicatii excelente de la Nona,indicatii pentru o reteta foarte traditionala. O sa ajungeti voi la partea cu saritul pe aluat:))
Ingredientele si unele indicatii sunt din cartea "The Japanese Kitchen" de Emi Kazuko .

 

INGREDIENTE

  • 2 cups de faina
  • 2/3 cups apa
  • 1 lingura de sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Udon:

Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat.

Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100 de ori...nu ma intrebati de ce dar fiind un lucru japonez precis ca are o explicatie.

Se acopera cu un stergar umed si se lasa sa se odihneasca 2 ore,de parca el ar fi sarit:))

Se intinde o foaie de 3mm  pe o sufrafata de lucru pe care s-a presarat faina si se impatureste in trei,astfel incat daca te uiti la aluat sa vezi litera S (daca n-am explicat bine va rog sa va uitati la versiunea in engleza,mi se pare ca acolo m-am descurcat mai bine).

Se taie fasii de 3 mm si se despart ca sa nu se lipeasca. Tot timpul sa fie faina destula pe suprafata de lucru.

Cum se gateste:

Se pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga udonul 25-30 de minute si se adauga niste apa rece de fiecare data cand incepe sa fiarba.

Se scurg si se clatesc cu apa rece.

 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Udon" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Paste cu hribi si sos alb