Urzici grecesti

de Julie in Mancaruri de post, 31 Mai 2010 | 10655 vizualizari

 

Sunt doua feluri de urzici :urzica moarta si urzica pitica sau greceasca.
Urzica greceasca creste pana la 20 cm, are frunza creata de culoare verde galbui si "urzica" foarte rau atunci cand punem mana pe ea.
Urzica este alimentul verde cel mai sanatos, fiind o adevarata uzina de substante benefice si avand proprietati curative de exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 1kg urzici
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • sare, vegeta
  • 2-3 linguri cu ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici grecesti:

Intr-o oala punem apa cu un praf de sare la fiert si cand da in clocot adaugam urzicile spalate ( cu grija...) in mai multe ape.
Dupa ce s-au oparit le scurgem de apa si oprim un pahar cu zeama in care au fiert. Incepem sa le frecam cu o lingura de lemn (sau cu blenderul) adaugand faina, pesmetul , usturoiul pisat si vegeta dupa gust.
Subtiem cu  zeama in care au fiert.
Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam urzicile.
Le calim  pana se ingroasa si se leaga bine.

Se servesc cu mamaliga rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici grecesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole in cuib de mamaliguta