Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2017 | 4774 vizualizari

 

Copiilor nu le plac legumele ? Iata o reteteta ideala pentru a-i face sa manance.
In loc de morcovi, puteti pune orice alta leguma redusa in piure: spanac, conopida, brocoli, mazare, telina etc.- vezi reteta mea cu brocoli si sunca aici.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura drojdie uscată
  • 250 ml de lapte
  • 250 g de faina
  • 2 oua
  • 80 g de unt topit
  • 1 varf de cutit de sare
  • 300 g de morcovi
  • 150 g de carne de pui fiarta sau fripta
  • 30 g de cascaval ras
  • 3 triungiuri de branza topita
  • 1/2 ardel verde taiat bucatele
  • boia de ardei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui:

 

Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure.

Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati.

Diluati drojdia in laptele caldut, amestecati si lasati 10 minute.

Amestecati faina, ouale si sarea.

Adaugati drojdia rezervata si apoi untul topit si racit.

Amestecati, acoperiti si lasati sa se odihneasca timp de 2 ore.

Dupa 2 ore, adaugam in compozitie piureul de morcovi, carnea de pui taiata bucatele, ardeiul verde, cascavalul ras și boia de ardei.

Se amestecă bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 1-2 linguri din compozitie pe fiecare placa.

Se închide și se lasa aproximativ 5 minute.

Verificati si, cand sunt bine rumenite, le scoateti si repetati operatia.

Se servesc fierbinti, însoțite de o salată verde. 

Sunt delicioase, se simte foarte ușor gustul de morcov.

Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.

Pofta Buna !

TIPS-URI

1

Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]