Varza calita cu piept de porc afumat

de Valclaudia in Porc, 31 Aug 2015 | 11882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingura ulei
  • 1 ardei gras
  • cca 250 gr. piept de porc afumat
  • cca 150 gr. slanina de casa afumata
  • mix din boabe de piper dupa gust
  • 1 varza de cca 1kg
  • 1 foaie de dafin
  • crengute de cimbru
  • crengute de marar
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi chili (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu piept de porc afumat:

Spalam varza si o tocam.

Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati.

Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii.

Punem bucatelele de slanina in cratita la foc iute cu o lingura de ulei.

Dupa ce-si elibereaza grasimea adaugam ceapa si ardeiul tocate, boabele de piper si bucatelele de piept afumat.

Lasam sa se gateasca cca 10 minute impreuna, adaugam varza tocata si punem cca 250 ml apa rece.

Tot acum adaugam foaia de dafin, crenguta de cimbru si de marar.

Acoperim cratita si din cand in cand amestecam.

Dupa cca 30 minute varza este gata.

Optional presaram la servire fulgi chili daca ne place mancarea picanta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu piept de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu sos de usturoi