Varza clujeana

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 15 Oct 2010 | 7188 vizualizari

 

de trei ani, de cand sunt aici, nu am facut niciodata, ca sotul nu o prea agreeaza...de, e moldovean!!!hahaha! dar nu de aceea, cica a mancat prea multa in armata....

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita
  • 3-400 g carne tocata
  • 2-3 maini de orez
  • 2 foi de dafin
  • 0 ceapa
  • 1 ardei
  • 2  lg bulion gros
  • o cana suc de rosii
  • 2-3 rosii intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza clujeana:

varza se taie marunt, se presara cu sare si piper si se freaca  putin. se lasa 10 min sa se inmoaie.

intr-o cratita se prajeste putin ceapa si ardeiul tocate marunt, apoi se adauga carnea, se omogenizeaza f bine  si se adauga orezul peste. se mai pune 2 lg de bulion gros si foile de dafin si se ia de pe foc.

se ia un vas termorezistent si se asaza un rand de varza, scursa bine de apa, se asaza peste rosiile taiate cubulete sau felii, se pune jumatate din amestecul de carne. se pune restul de varza si apoi restul de carne, se toarna peste o cana de bulion si se da la cuptorul incins la 200 , potrivindu-se caldura sa vina din ambele sensuri. se lasa cam o ora, mai portivindu-se pe parcurs, daca este necesar de apa.

la masa se poate servi cu smantana( mie asa-mi place...sotul nici aici nu voteaza cu mine...:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza clujeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]