Vinete evantai

de Bunica in Mancaruri de post, 14 Aug 2017 | 5413 vizualizari

 

Piața este plină de vinete. Este păcat să nu profităm! Vinetele evantai o mâncărică de legume foarte, foarte bună!

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă potrivită
  • 1/2 bucată dovlecel
  • 1 rosie mare
  • 2-3 grăunți de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Spală și usucă vânăta.

O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime.

Săreaz-o și las-o 10 minute.

Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime.

Roșia spălată o tai rondele

Usturoiul curățat pisează-l.

Ia un vas termorezistent și unge-l cu o lingură de ulei.

Ia vânăta și așaz-o în vas.

Între feliile de vânătă, pune o felie de dovlecel pe care o ungi cu usturoi, pune o felie de roșie.

Și tot așa până se termină ingredientele.

Stropește preparatul cu ulei, sărează, piperează și dă la cuptorul încins la 170 grade C, pentru 20 minute.

Când este gata, presară pătrunjel tocat.

Se servește caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]