Vinete umplute

de kukibella in Oaie, 31 Ian 2012 | 13676 vizualizari

 

reteta turceasca pre-luata de la prietena mea Kıymet....

 

INGREDIENTE

  • 7-8 vinete mijlocii
  • 3 cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • 7-8 ardei verzi lungi
  • 500 gr roşii
  • 1/2 kg.carne tocata(miel)
  • ulei de masline
  • sare,piper,rozmarin,cimbru
  • 1 lingura bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se coc vinetele ın cuptor pana se ınmoaie (aprox.20 min.depinde de cuptor)

Se caleşte ceapa, usturoiul, ardeii (taiate marunt), se adauga condimentele, carnea tocata, iar spre sfarşitul coacerii se adauga roşiile. Mai lasam compozitia pe foc aprox.10-15 min.pana se leaga sosul.

In tava de cuptor unsa cu ulei aşezam vinetele pe care le desfacem pe mijloc ın linie dreapta pentru a face loc ptr.umplutura.

Umplem vinetele cu amestecul de carne. Aşezam deasupra lor cate o felie de roşie, iar printre ele aşezam 3-4 ardei.

Amestecam bulionul cu apa şi ıl turnam ın tava. Dam tava la cuptor ptr.25-30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste